Tips voor het vinden van een baan tijdens deze coronatijd

Heel veel mensen zitten op dit moment zonder werk thuis door de coronacrisis. Nu is het alleen wel zo dat je graag aan het werk wilt gaan. Iedere dag thuis zitten zonder werk is namelijk niet echt waar je op zit te wachten. Om je wat beter op weg te helpen laten wij je in dit artikel wat handige tips en tricks zien die je kunt volgen bij het vinden van een baan tijdens deze coronatijd. Hoewel het geen garantie is voor succes zal je dankzij deze tips wel wat meer kans hebben om uit te komen bij een leuke baan die aansluit bij wat je zoekt.

  • Ga online netwerken – hoewel het fysieke netwerken even niet kan is het wel degelijk mogelijk om een nieuwe netwerkstrategie op te volgen. Ga bijvoorbeeld online op zoek naar gelijkgestemde professionals en vraag of er bepaalde virtuele evenementen zijn waar je aan deel kunt nemen. Zoek bijvoorbeeld naar professionele groepen op Facebook en LinkedIn. Beide platforms bieden een breed scala aan opties met groepen voor elk beroep. Online is er echt ontzettend veel mogelijk als het aankomt op het netwerken. Neem deel aan het gesprek en zorg ervoor dat je jezelf zichtbaar weet te maken tijdens het netwerken. Zorg ervoor dat je altijd professioneel overkomt en wees niet bang om te laten zien wie je bent.
  • Werk aan nieuwe vaardigheden – deze coronacrisis is natuurlijk de perfecte tijd om je kwalificaties te verbeteren. Het is dan ook tijd om aan de slag te gaan om te werken aan nieuwe vaardigheden. Analyseer functiebeschrijvingen door elke vereiste vaardigheid en ervaring onder elkaar op een rijtje te zetten. Ga dan na of je precies die vaardigheden hebt of dat je ze helemaal niet hebt. Indien je ze vaardigheden wel hebt maar het al een lange tijd geleden is dat je er echt aan hebt gewerkt dan is het natuurlijk ook goed om hier aan te werken. Gebruik die informatie om te bepalen wat je moet bijspijkeren om jezelf een nog betere kandidaat te maken als de banenmarkt weer aantrekt. Dit zorgt ervoor dat je veel meer kans hebt om uiteindelijk uit te komen bij een leuke functie als het allemaal weer kan.
  • Ga op zoek naar bedrijven die mensen aannemen – het feit dat er op dit moment wat minder vraag is naar personeel betekent natuurlijk niet dat er helemaal geen vraag meer bestaat. Integendeel, er zijn een aantal verschillende sectoren en bedrijven waar juist veel vraag is naar nieuwe medewerkers. De gezondheidszorg heeft op dit moment bijvoorbeeld veel  nieuwe werknemers nodig. Bedrijven als Amazon en Bol op zoek naar duizenden werknemers in dienst te nemen. Grote techbedrijven als Apple, Facebook en Google zoeken juist weer nieuwe mensen om de online diensten te optimaliseren. Door genoeg op zoek te gaan naar vacatures en door te kijken naar welke sectoren er op dit moment juist groeien is het wel degelijk mogelijk om een nieuwe baan te vinden tijdens Corona.
  • Zoek een uitzendbureau – los van het feit dat je zelfstandig op vacatures kunt reageren is het natuurlijk ook mogelijk om gebruik te maken van een uitzendbureau om een baan te vinden tijdens corona. Zoals je weet zorgt een uitzendbureau ervoor dat je in dienst komt te staan bij een werkgever die een klus aanbiedt die bij je past. Een groot voordeel van het inschakelen van een uitzendbureau is dat je het niet allemaal zelf hoeft te doen. Je hoeft je vaak alleen maar aan te melden. Vervolgens sta je in het systeem en krijg je een berichtje wanneer er een openstaande functie bestaat die past bij jouw wensen.
We hopen dat je dankzij de handige tips en tricks uit dit artikel ook een baan kunt vinden tijdens Corona. Lukt het je niet geluk om iets te vinden dan is het echt belangrijk om de hoop niet op te geven. Doordat er veel mensen op zoek zijn naar een nieuwe baan op dit moment kan het even duren voordat je iets leuks gevonden hebt. Alleen door actief te blijven en door alles goed in de gaten te houden is het ook voor jou mogelijk om een nieuwe uitdaging aan te grijpen tijdens deze vreemde tijden.