Waarom samenwerken met een uitzendbureau de juiste keuze is

Samenwerken met een uitzendbureau… Het overkomt elke werkgever, je bent op zoek naar een of meerdere fijne, betrouwbare werknemer(s) maar de weg hiernaartoe kan lang duren, en je hebt al zo weinig tijd in een dag. Dit kan resulteren in uren overwerken, niet aan je taken toekomen of zelfs het vooruitschuiven van het vinden van de juiste persoon voor een vacature. Of mis je misschien de expertise van het werven van personeel? Op de lange termijn kan dit een negatief effect hebben op je bedrijf, en dit vinden wij zonde.

Herken jij jezelf hierin, maar twijfel je of samenwerken met een uitzendbureau de juiste keuze is? Wij nemen graag je twijfel weg. Lees in dit artikel alle voordelen van een samenwerking met het juiste uitzendbureau! Aan het samenwerken met een uitzendbureau zitten enorm veel voordelen. Laten we bij het begin beginnen.

Uitzendbureau als werkgever

Wanneer je personeel via een uitzendbureau inhuurt, geef je niet alleen de werving van een geschikte werknemer uit handen, een uitzendbureau is namelijk de werkgever van je personeel, en dit betekent dat alles eromheen ook wordt geregeld door het uitzendbureau. Van urenregistratie tot salaris uitbetalen, wij staan voor je klaar. Zo… dat geeft lucht!

De sollicitatieprocedure

Het inhuren van personeel via een uitzendbureau zorgt voor enorme tijdswinst in de sollicitatieprocedure. Omdat een goed uitzendbureau beschikt over een grote database aan gescreende kandidaten die staan te trappelen om aan de slag te gaan, kan een uitzendbureau snel en effectief te werk gaan. Een recruiter zet alles op alles om een geschikte uitzendkracht zo snel mogelijk aan je voor te stellen. Er volgen gesprekken waaruit blijkt of de desbetreffende persoon geschikt is voor de functie of niet. Met een kritische kijk stelt het uitzendbureau de beste kandidaten aan je voor.

Werknemer ziek? Geen kosten voor jou

(Langdurige) ziekte of verlof bij een werknemer, maar toch moeten doorbetalen? Dit is verleden tijd wanneer je personeel via een uitzendbureau inhuurt.

Wanneer een werknemer langdurig ziek is, ben je verplicht dit door te betalen. Dit kan een duur hebben van maximaal twee jaar. Een groot voordeel van het inhuren van een uitzendkracht is dat deze verplichting voor deze werknemer niet van toepassing is. Je bent immers niet de werkgever, en dit zorgt voor meer financiële vrijheid.

Flexibiliteit? Yes please!

De ene dag is de andere niet, en dit merk je ook op de werkvloer. Je hebt drukke en minder drukke periodes. Hoe fijn is het dat je het aantal werknemers die je nodig hebt kan bepalen op basis van de periode waar je op dat moment in zit?

Samenwerken met een uitzendbureau maakt dit voor je mogelijk. Heb je een piekperiode? Het inhuren van uitzendkrachten is hiervoor enorm geschikt. Je betaald per gewerkt uur en kiest zelf hoeveel mensen je op dit moment nodig bent. Dit zorgt voor veel flexibiliteit en vrijheid.

Administratie stress

Voor veel ondernemers en organisaties is de administratie een blok aan het been. Het kan tijdrovend zijn en zorgt wel eens voor stressvolle momenten. Wanneer je samenwerkt met een uitzendbureau, zorgt dit voor veel verlichting in jouw administratie. Als werkgever is een uitzendbureau namelijk verplicht om de administratie uit te voeren, en dit doen wij met liefde voor jou. De uitbetalingen, loonstroken en vakantiedagen, een uitzendbureau regelt het. Het enige wat jij hoeft te doen in dit proces is de uren van de desbetreffende uitzendkracht controleren en goedkeuren. Daar wordt je agenda blij van!

Exite is een uitzendbureau met Rotterdamse roots. Dit is te merken aan onze ‘hands-on-mentaliteit'. Wij staan voor kwaliteit en snelheid. Doe je als werkgever een aanvraag bij ons? Dan gaan wij meteen met ons team voor je aan de slag en we zorgen ervoor dat op de door jouw gewenste dag en tijd een gemotiveerde uitzendkracht klaarstaat om aan de slag te gaan.

Let's Work with Exite!

Samenwerken met Exite maakt het verschil. Wij zorgen ervoor dat je je als opdrachtgever geen zorgen meer hoeft te maken over personeel. Met als expertise het snel verzorgen van de werving en selectie kunnen wij precies bieden waar je naar op zoek bent, en beter! Wij overtreffen graag jouw verwachtingen.

Exite zorgen voor een perfecte match tussen opdrachtgever en kandidaat. Wij motiveren flexkrachten om het beste uit zichzelf te halen, die naast hard werken zorgen voor ontwikkeling binnen de organisatie. Naast werving en selectie zorgen wij daarom ook voor de juiste coaching voor de uitzendkrachten, zodat ze met een dosis zelfvertrouwen aan de slag kunnen gaan.

Ben je net zo enthousiast als dat wij zijn en wil je graag samenwerken met Exite? Dan vinden wij het enorm leuk als je contact met ons opneemt.