Wat zijn de kosten van een werving- en selectiebureau?

Het idee van het samenwerken met een werving- en selectiebureau spreekt je aan, maar je wil graag duidelijkheid over de kosten voor het inschakelen van een werving & selectiebureau die komen kijken bij het inschakelen van een werving- en selectiebureau, een veelgestelde vraag door tegenwoordig. Wij vertellen je graag alle ins and outs over de financiële kant van het inschakelen van een werving en selectiebureau en wat hier allemaal bij komt kijken. Ready… let's go!

Kosten werving en selectie bureau's

Bij het aannemen van personeel via een werving- en selectiebureau wordt er een vergoeding berekend over het jaarsalaris inclusief vakantiegeld van de kandidaat die wordt bemiddeld naar de nieuwe werkgever. Allerlei bureaus hanteren verschillende kosten als werving en selectiebureau In dit tarief zijn alle werkzaamheden berekend, van de administratie tot aan de werving van een geschikte kandidaat, een full package dus!

Maar wat zijn nou de precieze kosten van en werving- en selectieprocedure wanneer je je vacature laat invullen door een werving & selectie of uitzendbureau? Ieder werving & selectie of uitzendbureau kan natuurlijk een ander percentage gebruiken:

Je kunt erop rekenen dat kosten circa 20-25% van het jaarsalaris inclusief het vakantiegeld van de kandidaat zal zijn.

Vergelijking vacatures op Indeed en Linkedin en de kosten van een wervingsfee

Het plaatsen van een vacature op het internet is enorm effectief, je kunt snel en efficiënt geïnteresseerde werknemers vinden. Een vacature kun je op allerlei platformen uitzetten, maar ronduit de meest populaire platformen zijn Indeed en Linkedin. Maar wat zijn nou eigenlijk de kosten van het plaatsen van een vacature op Indeed en/of Linkedin? Wij zetten het graag voor je op een rijtje:

Indeed

De kosten bij Indeed zijn gebaseerd op wat voor soort uitzetting je kiest. Een gratis plaatsing van een vacature? Dit is bij Indeed mogelijk. Echter zal de vacature niet snel opvallen, waardoor de kans klein is dat er een geschikte kandidaat uit zal komen. Dit is jammer en zonde van de te gekke vacature die je hebt uitgezet. Een betere optie is daarom een ‘promotie bericht'. De kosten hiervan beginnen al bij vijf euro per dag. De vacature valt op deze manier goed op, yes!

Linkedin

Het plaatsen van een vacature op Linkedin is meestal prijziger dan een plaatsing op Indeed. De kosten beginnen bij tien euro per dag, een stukje hoger dus!

De kosten kunnen een nadeel zijn als je het vergelijkt met Indeed, maar een heel groot voordeel aan Linkedin is de grote database aan mogelijk geïnteresseerde mensen. De vacature wordt door veel mensen bekeken en weet iemand de geschikte kandidaat? Dan kan hij of zij degene onder het bericht noemen. Zo maak je een grote kans op de perfecte persoon te vinden voor jouw uitgezette vacature, en daar heb je op de lange termijn heel veel baat aan.

Waarom werken met een werving en selectie bureau?

Tijd is geld, en dat merk je als werkgever maar al te goed wanneer je je bezig moet houden met de werving en selectie van nieuw en goed personeel. Wil je kosten en tijd besparen? Dan is het inschakelen van een werving- en selectiebureau een heel goed idee. Het bureau neemt namelijk niet alleen de hele werving en selectie uit handen, maar alles wat daarbij komt kijken mag je ook aan ons overlaten. Administratie, urenregistratie, loonuitbetalingen en het plaatsen van de vacatures op de online platformen… wij staan voor je klaar! Je kunt natuurlijk ook kiezen voor uitzenden.

Door het samenwerking met een werving- en selectiebureau liggen je kosten daarom niet hoger, maar juist al snel lager dan wanneer je zelf de werving- en selectie op je zou nemen. Win win!

Tot slot… zo ziet onze werving en selectieprocedure eruit

Hebben we je vraag beantwoord en ben je op zoek naar een betrouwbare en snelle werving en selectie? Dan ben je bij EXITE aan het juiste adres.  Bij EXITE staan we voor kwaliteit en snelheid, en dit merk je wanneer je met ons samenwerkt.

kosten werving en selectiebureau

Samenwerken met EXITE maakt het verschil. Wanneer je een vacature bij ons uitzet gaat ons gemotiveerde team meteen aan de slag om voor jou de allerbeste match te vinden. We maken gebruik van de beste platformen om de vacature op uit te zetten en we beschikken over een grote database met gemotiveerde, gescreende potentiële kandidaten. Wanneer wij een perfecte match hebben gevonden, gaan wij in gesprek met de kandidaat. We stellen vragen waaruit zal blijken of deze persoon geschikt is voor de functie. Zijn wij enthousiast? Dan stellen wij deze topper voor aan jou. Uiteindelijk zullen de kosten voor het samenwerken met ons als werving & selectiebureau het meer dan waard zijn!

Ben je net zo enthousiast als dat wij zijn en wil je graag vrijblijvend een offerte aanvragen om meer inzicht te krijgen in de kosten? Neem dan contact met ons op en wij zorgen dat je zo snel mogelijk een overzichtelijke offerte in je mailbox ontvangt!